Uitstelbare zorg wordt uitgesteld. Onze raadplegingen lopen gewoon door. Meer weten? Klik hier.

Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu

Na de bevalling


Extra zorgen voor je kindje?

Als je baby extra zorgen nodig heeft, dan gebeurt dit in een speciaal daarvoor uitgeruste babykamer die zich naast de verloskamer bevindt. De baby wordt er opgevangen op een verwarmde babytafel met de mogelijkheid om aangepaste zorg toe te dienen.

Opname op de dienst neonatologie ?

Soms gebeurt het dat de pasgeboren baby extra zorgen vraagt. Dit kan ook gebeuren wanneer de baby een aantal uren of zelfs een paar dagen oud is. Dan gebeurt er een opname op de dienst neonatologie. Die bevindt zich naast de verloskamer.
Een team van kinderartsen, pediatrisch verpleegkundigen en vroedvrouwen staat daar paraat om je kindje 24 uur op 24 uur de beste zorgen toe te dienen en van nabij zijn of haar gezondheid op te volgen.

Omdat het contact tussen jou en je baby van heel groot belang is, kan je, als ouder, elke dag onbeperkt je baby bezoeken. Je wordt zoveel mogelijk betrokken bij de verzorging. Om de rust van alle baby’s te waarborgen zijn alleen de ouders binnen deze afdeling toegelaten. Er is mogelijkheid voor de familie om onder begeleiding de kinderen kort te bezoeken.

Onze dienst neonatologie beschikt over alle noodzakelijke hoogtechnologische apparatuur voor een constante, kwaliteitsvolle opvolging van de gezondheid van je kindje.