Coronavirus (Covid-19): Informatie en richtlijnen. Meer info

Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu
09 mei 2017

Dienst URG (LIFE) ontvangt award voor FertiliTIJD

Voor het eerst wordt er in Vlaanderen een prijs uitgereikt voor fertiliTIJD naar aanleiding van de wensouderdag op 10 mei . Deze prijs gaat naar twee fertiliteitscentra die de afgelopen tijd een enorme inzet hebben geleverd om wensouders op medisch, psychosociaal en emotioneel vlak te ondersteunen, onze dienst URG (Life) en het fertiliteitscentrum in het UZ Gent.

v.l.n.r. dr. Sylvie Gordts, dr. Isabelle Segaert, Shanti Van Genechten, dr. Patrick Puttemans, dr. Marion Valkenburg.

De prijs werd in ons ziekenhuis uitgereikt door Shanti Van Genechten, de drijvende motor achter het project: "Deze fertiliteitscentra hebben zich op verschillende vlakken ontzettend hard ingezet om de wensouder steeds centraal te zetten, het afgelopen jaar. Hierbij heeft men samen getracht naar een open communicatie om de wensouder samen verder te helpen."

Bijkomend goed nieuws is dat elke provincie een eigen kinderwenshuis zal krijgen (ingebed in huis van het kind).
Via het kinderwenshuis willen we een  wegwijzer bieden aan wensouders die nood hebben aan informatie, advies en psychosociale ondersteuning. Kortom een kinderwenshuis is een laagdrempelig antennepunt voor (wens-)ouders die zwanger willen worden, moeilijk zwanger worden of een verlies doormaken. In het kinderwenshuis is een heel aanbod aan ontmoeting voorzien rond informatieve sessies, workshops en gespreksgroepen. Maar kan je ook op spreekuur komen.

“Inzetten op samenwerking tussen de Vlaamse kinderwenshuizen en de Vlaamse fertiliteitscentra is zeer belangrijk omdat dit de totaalzorg van wensouders ten goede zal komen. Doordat de Vlaamse kinderwenshuizen ingebed zijn in huis van het kind is er een zorg van A tot Z mogelijk in bepaalde steden wat voor (wens-)ouder en het toekomstige kind preventieve gezondheidswinst mogelijk zal maken”, aldus Shanti Van Genechten.

Het nieuws werd opgepikt door verschillende media: