Coronavirus (Covid-19): Informatie en richtlijnen. Meer info

Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu
24 juni 2016

Heilig Hart Leuven kiest voor partnership met Leuven Mindgate

Internationaal uitpakken met de unieke troeven van Leuven én de samenwerking tussen Leuvense spelers stimuleren. Dat is de dubbele ambitie van de nieuwe vzw Leuven MindGate die focust op Health, High-Tech en Creativity.

Leuven is een Europese topregio voor ondernemers, onderzoekers, creatievelingen en kenniswerkers. Dat is internationaal te weinig gekend. Het samenwerkingsplatform Leuven MindGate wil onze stad als dé kennisregio voor gezondheid, technologie en creativiteit op de wereldkaart zetten en een kruisbestuiving tussen de drie sectoren bevorderen. Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven was gewonnen voor het idee en kiest voluit voor een partnership met de nieuwe vzw.


Samenwerkingsverbanden over de grenzen
Het voorbije jaar gebeurde er al heel wat in de schoot van het samenwerkingsplatform. Interessante partners uit Japan, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en de Verenigde Staten kwamen op bezoek. Op haar beurt ondernam Leuven MindGate missies naar London, Cambridge, Stockholm, Kopenhagen en India. Uit deze laatste vloeide ondertussen al interessante samenwerkingsverbanden voort. 

Diversiteit in partnerships
Om de samenwerking te versterken en een nieuwe doorstart te maken richtten vorige week 29 organisaties de vzw Leuven MindGate op. De diversiteit aan partners is groot. Naast stad Leuven zijn er technologiebedrijven, kennisinstellingen, kapitaalkrachtige partners, netwerkorganisaties, creatieve bedrijven en organisaties met een sociaal karakter. Het gaat om AGSL, architectenvennootschap ar-te, Bank Degroof Petercam, BNP Paribas Fortis, Capricorn Venture Partners, Commscope, De Chinezen, De Hoorn, Deloitte, Engage4, Faculty Club, imec, ING, KBC, KU Leuven, Leuven.Inc, LSEC-Leaders in Security, M - Museum Leuven, Materialise, Omnia Travel, Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven, RVO Society, ThromboGenics, UC Leuven Limburg, UZ Leuven, Vaart 73, Voka-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Zion Security.