Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang. Lees er hier alles over!

Vroedvrouwen leren ouders met pril zwangerschapsverlies beter ondersteunen

Een geboorte is een heuglijke gebeurtenis. Maar wat als de zwangerschap anders verloopt en ouders hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of kort na de bevalling?

Om hen mentaal beter te ondersteunen bij de verwerking van een dergelijk verlies kozen we ervoor om onze vroedvrouwen extra op te leiden zodat zij ouders zo goed mogelijk kunnen ondersteunen tijdens hun rouwproces. Dat doen we samen met vzw Kinderwens Expertise Netwerk.

Ook betrokken in dit opleidingsproject zijn de medewerkers van de diensten neonatologie, pediatrie en de sociale dienst.

Zorgmanager van de moeder-kind diensten Diane Mezei hoopt met deze opleiding concrete handvaten aan te reiken aan haar teams: “We willen elke patiënt zo persoonlijk mogelijk benaderen. Elk verhaal is anders en iedereen heeft uiteenlopende ervaringen waardoor de verwerking van een dergelijke gebeurtenis enorm kan verschillen van persoon tot persoon. Met onze persoonlijke aanpak willen we het verschil maken en er echt zijn voor de ouders indien het ondenkbare gebeurt.”

ROBTV bracht het nieuws in een reportage, hier te bekijken.