Coronavirus: hier vind je alle informatie en richtlijnen met betrekking tot de coronapandemie – meer info

Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu

Nieuwbouwproject

Ons ziekenhuis heeft de gezonde ambitie om te groeien naar een steeds beter streekziekenhuis. Daarom bouwen en verbouwen wij om tegemoet te komen aan de steeds evoluerende geneeskunde enerzijds en de comfortvraag van onze patiënten anderzijds.

Het zorg-strategisch plan dat werd ingediend bij de Vlaamse overheid werd positief geëvalueerd. De overheid benadrukte door het goedkeuren van het eerdere zorgstrategisch plan de rol van het Heilig Hart ziekenhuis in het hart van de stad. De snelle en laagdrempelige bereikbaarheid is namelijk een troef voor het ziekenhuis, een kracht die verankerd zit in de missie en visie van het ziekenhuis “dichtbij beter”.

Van eind 2020 tot medio 2023 bouwt het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven aan een aanpassing van zijn infrastructuur. Oude gebouwen verdwijnen en maken plaats voor nieuwe huisvesting op een site die groeit naar een eigentijds zorgcentrum in de stad.

Een nieuw en eigentijds polikliniekgebouw aan de Naamsestraat zal het raadplegingsaanbod aan patiënten verhogen en naar comfort verbeteren.

Daarnaast wordt ook een huisartsenwachtpost gebouwd op onze site. Patiënten die tijdens weekend, feestdagen of nachten dringend een huisarts wensen te raadplegen, kunnen hier na telefonische triage via 1733 terecht bij de dokter van wacht.

De eerste werkzaamheden gingen inmiddels van start. De bouwwerken lopen over een 3-tal jaren. Medio 2023 zijn de bouwwerken afgerond en zal de ziekenhuissite er volledig anders uitzien. Tijdens de bouwwerken wordt er op elk moment over gewaakt dat patiënten vlot en veilig hun bestemming in het ziekenhuis kunnen blijven bereiken.

Patiënten, medewerkers, buren en andere geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden via de nieuwe website wijbouwen.hhleuven.be