Asfalteringswerken in de Naamsestraat: lees hier hoe je het ziekenhuis kan bereiken – meer info

Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu

Coronavirus (COVID-19)


Begeleiden van een patiënt voor raadpleging

Binnen ons ziekenhuis werd de beslissing genomen om geen begeleiders toe te laten bij een raadpleging van een patiënt.

Indien de aanwezigheid van een begeleider niet noodzakelijk is, adviseren we je om alleen naar het ziekenhuis te komen. Begeleiders kunnen wel buiten wachten of in één van de 3 wachtcontainers die ter beschikking staan op het binnenplein, voor het onthaal.  

Uitzonderingen op deze regeling zijn

  • ouders bij consultatie van een kind: 1 ouder is toegelaten, geen broers of zusjes of andere familieleden (uitzondering: bij de eerste controle na geboorte mogen de 2 ouders aanwezig zijn)
  • de partner van een zwangere tijdens de consultatie gynaecologie. Wel vragen we begeleiders niet plaats te nemen in de wachtzaal, maar  in een wachtcontainer op het binnenplein tot de consultatie aanvangt. Houd elkaar hiervan telefonisch op de hoogte. 
  • een begeleider van een oncologische patiënt op raadpleging.
  • een begeleider van een andersvalide persoon. 
  • een begeleider van patiënten die hun patiëntenrechten zelf niet kunnen uitoefenen.

Deze maatregel is organisatorisch van aard en heeft te maken met het maximaal beschermen van patiënten en zorgpersoneel.

Er is hierbij rekening gehouden met het kunnen bewaren van 1,5 m voor social distancing in wachtkamers en onderzoekskamers. Als begeleiders worden toegelaten in deze ruimten kunnen er minder patiënten tegelijk worden geholpen. De keuze is genomen om meer patiënten toe te laten en hun begeleiders te vragen buiten te wachten in een daartoe voorziene tijdelijke ruimte.

Wij rekenen op je begrip voor deze maatregelen en vragen om hieromtrent geen discussie aan te gaan met het zorgpersoneel.