Coronavirus: hier vind je alle informatie en richtlijnen met betrekking tot de coronapandemie – meer info

Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu

Wat mag het ziekenhuis van jou verwachten?

De artsen en de medewerkers van het ziekenhuis zetten zich dagelijks in om voor iedereen individueel kwalitatieve zorg neer te zetten. Zij werken optimaal aan een vertrouwensrelatie met elk van hun patiënten.
Om deze samenwerking wederzijds mogelijk te maken, durft het ziekenhuis ook te rekenen op jouw begrip en dat van je familie en vrienden.

  1. Informeer je zorgverleners zo specifiek mogelijk. Geef de juiste informatie over je identiteit (aan de hand van je identiteitskaart), geef correcte informatie over medicatiegebruik en je gezondheidstoestand. Met de juiste gegevens kan je registratie correct gebeuren en kan je rekenen op een accuraat bijgehouden patiëntendossier.
  2. Lever je bijdrage voor een correcte samenwerking. Het is belangrijk dat je goed meewerkt tijdens behandeling en zorg. Dit vergemakkelijkt de opdracht van de zorgvertrekker maar bevordert eveneens jouw herstel en welzijn in het ziekenhuis.
  3. We rekenen op een correcte betaling voor de geleverde dienstverlening. Het ziekenhuis heeft het recht op betaling voor geleverde diensten. Hoe de aanrekeningen zijn samengesteld kan je steeds bevragen bij de facturatiedienst. Zorg er voor dat je bij de komst naar het ziekenhuis steeds je verzekeringsgegevens bij de hand hebt. Dit vermijdt onnodige aanrekeningen aan jouw adres.
  4. Help ons om het ziekenhuis en zijn materialen veilig en intact te houden. Wij lenen je graag materialen van het ziekenhuis en bieden je graag onderkomen. Gebruik deze materialen als zouden ze jouw eigendom zijn. Wij appreciëren erg je respect voor onderhoudsmedewerkers. Je kan hen ondersteunen door je kamer, gangen en ruimten in het ziekenhuis op een correcte manier te gebruiken.
  5. Respect voor onze artsen en medewerkers in woorden en daden. Wij kiezen voor een warmmenselijk contact naar al onze patiënten en hun familie en bezoekers. Wij rekenen op een wederzijds fatsoen en respect. Denigrerende of discriminerende opmerkingen, ongepast taalgebruik of agressief gedrag laten wij niet toe in het ziekenhuis.
  6. Andere huishoudelijke regels zijn vind je op deze link.

Wij danken je alvast bij voorbaat om met deze afspraken rekening te houden.