Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu

Medisch beleid

Het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven is een middelgroot ziekenhuis, gelegen in het centrum van de stad.

Meer dan 100 artsen-specialisten en 700 paramedici en ondersteunende personeelsleden zorgen voor de volledige basiszorg aan onze patiënten.

Naast de specialistische basiszorg zijn er binnen het ziekenhuis een aantal diensten die toptechnologie gebruiken zoals onze dienst Reproductieve geneeskunde of de dienst Mond-kaak-en aangezichtschirurgie.
Het ziekenhuis beschikt over een erkende spoedgevallendienst die jaarlijks meer dan 20.000 contacten noteert. De kraamkliniek, die jaarlijks zorgt voor geboorte en begeleiding van meer dan 1400 baby’s en jonge ouders, is één van de grootste van de regionale ziekenhuizen van Vlaanderen.
Niet enkel voor het begin van het leven is er aandacht. Een persoonlijke begeleiding aan patiënten en hun naasten bij het einde van het leven is gegarandeerd binnen onze Palliatieve afdeling.

Ons zorgaanbod is ruim van mogelijkheden en loopt door alle levensfasen van onze patiënten. Door onze beperkte schaalgrootte zijn wij in staat je een zeer individuele en persoonlijke service te bieden, en dit op alle vlakken van de zorg. Wij werken hiervoor nauw samen met je huisarts en met de door jou aangeduide zorgpartners. Met de zeer nabij gelegen UZ Leuven hebben wij door de jaren heen voor verschillende disciplines en zorgprogramma’s zeer hechte samenwerkingsverbanden opgebouwd, hetgeen onze patiënten snelle en vertrouwde toegang geeft tot topreferentiezorg indien nodig.
Ons lidmaatschap van het Vlaams Ziekenhuisnetwerk KULeuven (www.vznkul.be) staat garant voor optimalisatie van zorgkwaliteit en de kwaliteit van de ziekenhuisbedrijfsvoering.
Dat vinden wij belangrijk en daar werken we elke dag aan.

In de toekomst willen wij gemotiveerde en goede artsen specialisten blijven aantrekken om te kunnen blijven voldoen aan je vraag naar de goede zorg, die je van ons gewend bent.