Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Opname

1. Covid-testing

Wanneer word je getest?

Patiënten worden getest als 

  • Ze symptomen vertonen
  • Bij opname als ze 75+ zijn, als ze mogelijks op de dienst intensieve zorgen terecht komen, als ze immuungecompromitteerd zijn of als ze oncologische patiënt zijn

Praktisch

De pre-opname test vindt plaats 2 dagen voor je geplande opname. Is je opname op een maandag gepland, dan kom je de vrijdag voordien naar het ziekenhuis. Schrijf je eerst in bij het onthaal. Daar zal je doorverwezen worden naar het labo waar je test wordt afgenomen.

Na de test mag je weer naar huis.

Wist je dat mynexuzhealth de snelste manier is om je testresultaat te kennen?
Van zodra het labo de uitslag van je test in het systeem heeft ingebracht, verschijnt het ook in je mynexuzhealth-account, in de rubriek “technische onderzoeken”. Nog geen account of mynexuzhealth-app? Raadpleeg www.mynexuzhealth.be voor meer info en registratiemogelijkheden.

Ervaar je na de test en in de aanloop naar de opname toch koorts, hoestbuien of andere symptomen? Neem dan contact op met je behandelend arts, via het nummer 016/20 92 09 of het secretariaat van de dienst.

Het resultaat van de test is gekend

  • De test is negatief: het ziekenhuis zal je hierover niet expliciet op de hoogte brengen. Je opname zal gewoon doorgaan zoals gepland. 
  • De test is positief: je behandelend arts zal je contacteren. Hij zal met jou bespreken of de opname uitgesteld wordt of door moet gaan. In dat laatste geval worden er extra veiligheidsmaatregelen getroffen en zal je tijdens je hospitalisatie verblijven op een covid-eenheid.
  • De dag van opname meld je je aan het onthaal

Voor meer algemene informatie over je opname, kan je hier terecht.