COVID-19: alles weten over de huidige maatregelen in ons ziekenhuis? Klik hier.

Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu

Gastro-enterologie

Maag- en darmziekten


Op de dienst gastro-enterologie worden aandoeningen behandeld van het maagdarmstelsel, de lever en de pancreas. Veel aandoeningen kunnen ambulant worden vastgesteld en behandeld via de raadpleging, het dagziekenhuis of via de dienst endoscopie. Daarnaast kunnen we patiënten opnemen op onze verpleegafdeling voor observatie, oppuntstelling en specifieke behandeling.

Aandoeningen die bij ons behandeld worden zijn o.a. maag- en darmontstekingen, slokdarmontstekingen, maagzweren, darmpoliepen, Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, coeliakie, slokdarm-maag-dikke darm-pancreaskanker, leverziekten, ontsteking van de pancreas, ontsteking van de galblaas, galstenen, prikkelbare darmsyndroom, reflux.

Op de dienst endoscopie doen wij maagonderzoeken (gastroscopie), dikke darmonderzoeken (coloscopie), onderzoeken van de galwegen (ERCP) en kunnen wij meestal onmiddellijk een behandeling toepassen. Zo worden o.a. poliepen van de dikke darm verwijderd, maagdarmbloedingen behandeld, dilataties uitgevoerd, galstenen verwijderd.

Op het oncologisch dagziekenhuis worden onze patiënten met kanker van het maagdarmstelsel behandeld met chemotherapie.

Locatie raadpleging:
Gebouw S
Verdieping 1

Locatie verpleegafdeling:
Gebouw A
Verdieping 4