Coronavirus: hier vind je alle informatie en richtlijnen met betrekking tot de coronapandemie – meer info

Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu

Intensieve zorgen

  1. Toelichting

Intensieve zorgen is een onderdeel van de geneeskunde dat is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met levensbedreigende aandoeningen, waarbij belangrijke lichaamsfuncties zoals de ademhaling en de bloeddruk worden bewaakt en/of overgenomen. Een speciaal opgeleid team van verpleegkundigen observeert, behandelt en verpleegt hen intensief. Met behulp van medische apparatuur bewaken zij de patiënten 24 uur per dag.

>Deze patiënten hebben nood aan een continue, gespecialiseerde en aangepaste behandeling in een hoogtechnologische omgeving. Elke patiënt wordt voortdurend bewaakt door apparaten die hartritme, bloeddruk, ademhaling en temperatuur registreren. Er is ook aangepaste apparatuur voor het geven van infusen of geneesmiddelen en voor kunstmatige beademing.

Speciaal opgeleide artsen en verpleegkundigen zorgen voor de patiënten, en krijgen daarbij hulp en advies van andere deskundige specialisten van het ziekenhuis. Het verzorgend team bestaat uit 6 arts-specialisten (intensivisten), 18 verpleegkundigen, 1 kinesitherapeut en 2 logistieke assistenten.

Locatie verpleegafdeling:
Gebouw S
Verdiep 4

Hoofdverpleegkundige:
Marc Vanherck
016/20 92 06

Infobrochures