Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

De kinderartsen van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven introduceren communicatie- en info-app Zico voor kinderen

De kinderartsen van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven introduceren communicatie- en info-app Zico voor kinderen

De kinderartsen van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven stellen een nieuwe kindvriendelijke communicatie-app voor: Zico.

Zico begeleidt jonge patiënten via informatieve animatievideo’s op kindermaat. Zo introduceert hij op een speelse manier de medische omgeving, apparatuur en mogelijke onderzoeken waarmee de kinderen in aanraking zullen komen. Met de nodige humor leren ze alles over hun ziekte, aandoening of behandeling in begrijpbare kindertaal. Zico is een start-up die tot stand kwam met de financiële steun van Vlajo. De app werd ontwikkeld dankzij een intensieve samenwerking met het UZ Brussel. Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven is het eerste ziekenhuis dat de app nu in gebruik neemt.

Dr. Van Wambeke, diensthoofd kindergeneeskunde, is alvast enthousiast: “Dankzij Zico kunnen we onze patiënten meer informatie op maat geven, over het ziekenhuis, de consultaties bij de kinderartsen, het behandelplan, steeds aangepast aan de kleine patiënt. De app zorgt ervoor dat kinderen op een grappige en speelse manier meer te weten komen over wat hen te wachten staat tijdens hun ziekenhuisbezoek- of verblijf. Denk maar aan hoe je je moet inschrijven bij aankomst in het ziekenhuis of hoe je gewogen wordt of je temperatuur gemeten wordt. Samen met de ontwerpers willen we kinderen geruststellen en info geven over minder fijne dingen zoals een prikje. Extra leuk is dat de mascotte van onze dienst kindergeneeskunde, Gus de Octopus, vriendjes wordt met Zico. Zo kunnen kinderen al echt wennen aan de ziekenhuisomgeving en aan de handelingen die artsen en verpleegkundigen verrichten. Zico communiceert bovendien in verschillende talen wat in Leuven regio een meerwaarde is. De app is voor ons dus een echte aanwinst!

De aankoop van de app gebeurde via en dankzij “Family Friendly Projects”, de vzw van de kinderartsen van het Heilig Hart Ziekenhuis. Dankzij verschillende vormen van fondsenwerving geeft de vzw vorm aan concrete projecten die bijdragen aan meer betrokkenheid en participatie van kinderen én ouders tijdens de behandeling en de zorg.  De vzw is bijzonder fier op de aankoop van deze app die een primeur is in Vlaanderen.

Benieuwd naar de app? Je vindt de login-gegevens op onze diensten pediatrie. We geven hieronder alvast een impressie.