Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu

Privacy policy

Privacybeleid Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven

Wij zijn er van bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om je privacy te beschermen. Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee je gebruikservaring verbeteren. Zo begrijp je hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de website van ons ziekenhuis. Je dient je ervan bewust te zijn dat HHLeuven niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geef je aan het privacy beleid te accepteren.

HHLeuven respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens in het ziekenhuis verwijzen we naar deze pagina.

Alle informatie omtrent de verwerking van gegevens via de website vind je hieronder.

Welke gegevens verzamelen we van jou en waarom?

Bij registratie voor evenementen

Wanneer je je aanmeldt voor één van onze diensten (bvb. deelname aan een evenement, door ons ziekenhuis georganiseerd) vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren zoals het verstrekken van praktische informatie over het evenement.  De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van HHLeuven of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Wanneer je een bericht verstuurt via een contactformulier op onze website

Als je op onze website het contactformulier invult, houden we de gegevens die je invult bij. We slaan je voornaam, achternaam, eventuele telefoonnummer, e-mailadres, boodschap, IP-adres en het tijdstip van verzenden veilig op. Dit is nodig om op de correcte manier contact met je te kunnen opnemen.

Wanneer een huisarts zich registreert voor het gebruik van onze mobile app

Wanneer een huisarts zich registreert voor het gebruik van onze huisartsen-app vragen we om persoonsgegevens te verstrekken zoals naam, voornaam, e-mailadres en RIZIV-nummer. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren zoals het informeren over het zorgaanbod van ons ziekenhuis. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van HHLeuven of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Cookies voor het gebruik van Google Analytics

Deze website maakt gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestanden met data die door deze website naar je browser gestuurd worden en weggeschreven worden op je harde schijf. Deze data worden gebruikt om de terugkerende bezoeker te identificeren en zo de website er beter op af te stemmen. De bezoeker zal op deze manier sneller kunnen inloggen en eventueel aangepaste inhoud te zien krijgen. Zo hoef je niet bij ieder bezoek aan een website je persoonlijke gegevens opnieuw in te vullen.

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt je browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en –services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in je browser.

Wanneer u naar onze website surft, bewaren wij bepaalde gegevens van jou in statistieken van Google Analytics. Die gegevens bestaan onder meer uit het browsertype, IP-adres, het besturingsprogramma dat je gebruikt en de domeinnaam van de website die je naar onze website gestuurd heeft. We gebruiken deze statistieken om het surfgedrag van onze bezoekers te analyseren en op basis daarvan onze website te optimaliseren voor onze gebruikers. De statistieken zijn volledig anoniem, dus je hebt niets te vrezen.

Google Analytics beveiligt je data, maakt deel uit van een gecertificeerd EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus jouw privacy. Meer informatie hierover kan je vinden in de privacy policy van Google Analytics.

Lees meer over de cookies die we gebruiken op onze website via onze cookiepolicy

Wat doen we met de gegevens die we via de website verzamelen?

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren je toestemming hiervoor hebben verkregen.

Hoe lang bewaren wij gegevens?

Wij bewaren persoonsgegevens tot 3 jaar na het verzenden van een contactformulier.
Daarna worden deze gegevens verwijderd. De login-gegevens van de huisartsen-app worden  langer bewaard om het correct functioneren van de applicatie te garanderen, tenzij de geregistreerde aangeeft zijn gegevens te willen laten verwijderen.

Welke rechten heb jij als bezoeker?

Als gebruiker heb j ook een aantal rechten die betrekking hebben op je persoonsgegevens. Als je een van die rechten wil inroepen, dan kan je je best rechtstreeks tot het directiesecretariaat van het ziekenhuis richten door een e-mail te sturen naar directiesecretariaat@hhleuven.be. Wij doen ons best om alle aanvragen binnen 30 werkdagen te verwerken.

Recht op inzage en rechtzetting

Je beschikt over het recht om alle persoonlijke gegevens die we van jou verzamelen in te kijken. Eventueel onjuiste of onvolledige gegevens kan je laten wijzigen of verwijderen.

Recht om te worden vergeten

Een bezoeker heeft altijd het recht om zijn gegevens te laten verwijderen uit onze databases.

Recht om klacht in te dienen

Indien je van mening bent dat wij je gegevens onrechtmatig verwerkt hebben, heb je het recht een klacht in te dienen bij de Privacycommissie.

Recht om toestemming in te trekken

Elke gebruiker of bezoeker waarvan er persoonsgegevens verzameld worden, heeft het recht om zich te verzetten tegen de verwerking van die gegevens.

Recht op beperking van de verwerking

Je beschikt over het recht om de verwerking van je persoonsgegevens (tijdelijk) stop te zetten.

Wijzigbaarheid

Het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven heeft het recht om deze privacyverklaring te veranderen indien dat nodig zou zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig deze pagina te bekijken. De privacy policy werd het laatst gewijzigd op 16 juni 2018.

Veranderingen

Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

Heilig Hart ziekenhuis Leuven, t.a.v. de dienst communicatie

Naamsestraat 105

016 20 92 11

communicatie@hhleuven.be