Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

Geertrui De Ruyver is de nieuwe directeur HR van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven

Geertrui De Ruyver is de nieuwe directeur HR van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven

Op 22 januari vervoegde Geertrui De Ruyver het directieteam van het Heilig Hart Ziekenhuis te Leuven, als nieuwe directeur HR. Met die aanstelling keert ze terug naar haar passie, de gezondheidszorg.

Dat de gezondheidszorg geen nieuw verhaal is voor Geertrui blijkt uit een terugblik op haar loopbaan: “Doorheen mijn carrière is de aandacht en zorg voor mensen de rode draad. Ik werkte o.m. tien jaar als directeur HR bij het Wit-Gele Kruis. Zorgen voor mensen die zorgen, schonk me ontzettend veel voldoening. Terugkeren naar de sector, voelt dan ook bijna als vanzelfsprekend.”

Haar keuze voor het Heilig Hart Ziekenhuis Leuven maakte Geertrui heel bewust: “De medewerkers hier vormen duidelijk het kloppend hart van het ziekenhuis, dat voel je meteen als je de gangen binnenwandelt. Ik ervaar het Heilig Hart Ziekenhuis als een warme en toegankelijke organisatie, in het hartje van Leuven. Zorgzaamheid én professionaliteit is wat spontaan bij me opkomt, dat lijkt hier hand in hand te gaan. Hier deel van mogen uitmaken en samen verder bouwen aan een inspirerende en collegiale omgeving voor iedereen, beschouw ik dan ook als een voorrecht.”

Geertrui geeft eveneens aan dat er zich uitdagingen op diverse niveaus situeren: “Als regionaal ziekenhuis moeten we enerzijds meebewegen met de maatschappelijke evoluties om ons heen. Anderzijds is het ons streefdoel om toch onze eigenheid te behouden, met veel aandacht voor het welzijn van de medewerkers. Dat is een uitdaging waar ik heel graag mee mijn schouders onder wil zetten.”

Geertrui behaalde in 2003 haar masterdiploma in de arbeids-en organisatiepsychologie aan de KU Leuven. Ze startte haar carrière als preventieadviseur psychosociale aspecten bij CBMT (het huidige Attentia. Nvdr). In 2006 maakte ze de overstap naar Ascento om de functie van senior HR-management consultant op te nemen. In 2011 startte Geertrui als directeur HR bij het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant. Begin 2021 stapte ze over naar Icometrix, een Leuvense scale-up actief in de health care, waar ze werd aangesteld als VP People.