Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Maak kennis met reumatoloog dr. Alexander Strobbe

Maak kennis met reumatoloog dr. Alexander Strobbe

In augustus start reumatoloog dr. Alexander Strobbe in ons ziekenhuis. We kregen de kans met hem te speken over zijn interesse voor reumatologie.

"Als reumatoloog heb ik een passie voor het begrijpen en behandelen van aandoeningen die het bewegingsapparaat en het immuunsysteem aantasten. Ik koos ook voor deze specialisatie omdat het een discipline is waarbij patiënten langdurig opgevolgd worden waardoor een duurzame relatie tussen arts en patiënt erg belangrijk is. Ik zie patiënten van alle leeftijden en doordat elk orgaansysteem betrokken kan zijn in reumatologie is mijn job erg gevarieerd en uitdagend."

"Ik geloof sterk in het belang van geavanceerde diagnostische technieken om mijn patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Zo is musculoskeletale echografie een krachtige tool die het mogelijk maakt om structuren zoals gewrichten, spieren, pezen en ligamenten in real-time te visualiseren. Met behulp van deze technologie kan ik nauwkeurige beelden verkrijgen en een diepgaand inzicht krijgen in de aandoening, waardoor ik een effectieve en gerichte behandeling kan bieden."

"Mijn keuze voor het Heilig Hart Leuven is een keuze voor een regionaal ziekenhuis waar de kleinschalige setting het mogelijk maakt om een sterke band op te bouwen met mijn patiënten."

We kijken er naar uit Dr. Strobbe te verwelkomen augustus, ondertussen kan je alvast een afspraak maken bij hem hier.