Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven opent polikliniekgebouw aan de Naamsestraat

Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven opent polikliniekgebouw aan de Naamsestraat

Het Heilig Hart ziekenhuis van Leuven krijgt op 22 april 2024 een nieuwe hoofdingang aan de Naamsestraat. In dit gloednieuwe gebouw komt het onthaal. Daarnaast verwelkomen artsen er hun patiënten voor raadplegingen, pijnbehandelingen en kleine ingrepen.

Op maandag 22 april 2024 opent Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven een gloednieuw polikliniekgebouw. Met dit nieuwe gebouw zet het ziekenhuis een volgende stap richting de ontwikkeling van zijn zorgcampus. In het polikliniekgebouw komt het onthaal. Patiënten komen terecht in een moderne omgeving waar ze zichzelf kunnen registreren en verder kunnen doorstromen naar de rest van het ziekenhuis. In het polikliniekgebouw zelf zullen artsen patiënten ontvangen voor raadplegingen, kleine ingrepen en behandelingen.

"Dagelijks melden meer dan 1000 mensen zich aan via het onthaal. Van daaruit begeven ze zich naar hun eindbestemming in het ziekenhuis. We zijn daarom erg blij dat we deze patiënten nu kunnen verwelkomen in een moderne, state of the art, zorgomgeving", aldus dr. Peters, orthopedist en voorzitter van de polikliniekraad.

Bij het ontwerpen en inrichten van dit gebouw werd rekening gehouden met elementen die bijdragen aan een goed healing environment. Algemeen directeur, Katrien Van Gerven, licht toe: "We kozen voor elementen die niet noodzakelijk geassocieerd worden met een ziekenhuisbezoek, maar eerder een huiselijke sfeer creëren. Meubels in zachte kleuren, comfortabele zetels en houtelementen zijn hier voorbeelden van. Voor medewerkers werd rekening gehouden met adviezen van een ergonomisch team. Daarnaast vonden we het belangrijk om zoveel mogelijk groen te introduceren op de site, uniek voor een campus in het midden van de stad. Hier kunnen niet alleen patiënten, maar ook medewerkers vertoeven en genieten van frisse lucht." Ook aan de kleinste patiënten werd gedacht. Zij zullen in de wachtzaal en kabinetten van de kinderartsen een prachtige onderwaterwereld ontdekken.

Dankzij deze nieuwe polikliniek centraliseert Heilig Hart Leuven zijn raadplegingen zoveel mogelijk in 1 gebouw. Dit zorgt ervoor dat patiënten en hun naasten veel gemakkelijker hun weg zullen vinden doorheen het ziekenhuis. Het ziekenhuis zet zijn pad verder naar modernisering, renovatie en uitbreiding om een eigentijds regionaal ziekenhuis in het hart van de stad voor de brede Leuvense bevolking aan te bieden.