Stijn Van Loon is de nieuwe Directeur Zorg van Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven
Op 1 januari vervoegde Stijn Van Loon het directieteam van het Heilig Hart Ziekenhuis te Leuven, als nieuwe directeur Zorg.
De visie van het ziekenhuis om warme, professionele en resultaatgerichte zorg te bieden, sluit perfect aan bij de persoonlijke waarden en de professionele ambities van Stijn.
Stijn is geboeid door groei en innovatie in de zorg: “Ik wil strategisch meedenken over hoogwaardige patiëntenzorg, zowel binnen het eigen ziekenhuis als binnen het Plexus Zorgnetwerk. De balans bewaken tussen professionele zorg en menselijke nabijheid is een uitdaging die ik met plezier aanga. Samenwerken met verschillende disciplines aan gemeenschappelijke vraagstukken, zie ik als een belangrijke en boeiende taak. Ik heb er echt zin in.”
Stijn benadrukt ook zijn passie voor mensen: “Ik werk graag doelgericht, met bijzondere aandacht voor het welzijn van het zorgpersoneel en warme, patiëntgerichte zorg. Ik geloof in het geven van ruimte aan eigen initiatief en verantwoordelijkheid, zolang we allemaal naar hetzelfde doel werken. Die focus zal ik zeker bewaken."
Stijn behaalde in 2006 zijn Master in de Verpleegkunde aan de KU Leuven. Hij heeft daarnaast twee bijzondere beroepstitels nl. deze van Intensieve- en spoedgevallenzorg en Oncologie. Hij startte zijn loopbaan als nachtverpleegkundige psychiatrie in Sint Jozef Kortenberg, om kort daarna een jaartje buitenlandse ervaring op te doen, nl. in Aruba als Gespecialiseerd Verpleegkundige op CCU/Medium care. Daarna ging hij aan de slag als verpleegkundige binnen het operatiekwartier in Kliniek Sint-Jan in Brussel. In 2008 verhuisde Stijn naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden waar hij verschillende rollen opnam. Hij werkte een jaar op Intensieve Zorgen, waarna hij ervaring opdeed als stafmedewerker en als hoofdverpleegkundige. Vanaf 2012 was hij zorgcoördinator van de clusters Inwendige (D), PAAZ (A), Neonato (N*), Pediatrie (E), Materniteit (M), de diensten van het Geriatrisch Zorgprogramma (G), de Sp-afdelingen (Sp-Chronische en Sp-Neurorevalidatie), de mobiele equipes en de paramedici van G en SP.