Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

Wilfried Jenzen is de nieuwe directeur infrastructuur en facilitaire diensten van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven

Wilfried Jenzen is de nieuwe directeur infrastructuur en facilitaire diensten van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven

Wilfried was de voorbije 2 jaar heel nauw betrokken bij de bouwprojecten van het ziekenhuis, zoals de gloednieuwe polikliniek die dit voorjaar haar deuren opent. “De voorbije jaren leerde ik hoe complex een ziekenhuisorganisatie is. Ik ben er evenwel van overtuigd dat we allen samen, als team, projecten kunnen realiseren waarbij iedereen met een constructieve bijdrage kan meebouwen aan een mooi eindresultaat.”

Als directeur infrastructuur en facilitaire diensten wil hij een trekkersrol opnemen in de verdere uitbouw van de ziekenhuiscampus: "De ligging van het ziekenhuis in het hart van de stad biedt ook opportuniteiten om een state of the art community hospital te ontwikkelen. Ik wil graag mijn schouders zetten onder de uitbouw van onze site als gezondheidscampus dicht bij de patiënten en de lokale gemeenschap." 

Naast het technisch aspect, neemt Wilfried Jenzen ook het beheer op van de facilitaire diensten. Dat doet hij met evenveel enthousiasme: “De facilitaire diensten vervullen een cruciale rol in het voorzien van een hygiënische, veilige en comfortabele omgeving voor patiënten, wat essentieel is voor hun welzijn en herstel. Diezelfde voorwaarden zijn een even belangrijk onderdeel van een goede werkomgeving voor collega’s.”

Wilfried Jenzen behaalde in 1994 zijn masterdiploma van architect in Diepenbeek. Hij runde jarenlang zijn eigen architectenbureau en dit in combinatie met een onderwijsopdracht als lector aan de Universiteit Hasselt, faculteit Architectuur en Kunst. In 2018 maakte hij de overstap naar een bouwonderneming in Luik waar hij voor de Nederlandstalige afdeling eerst de functie van projectleider en nadien van technisch directeur opnam. In 2022 koos hij voor een nieuwe uitdaging in het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven.