Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

Bezoekuren

Bezoekers- en begeleidersregeling

We heten bezoekers en begeleiders van harte welkom in ons ziekenhuis. Jullie zijn een belangrijke steun voor onze patiënten bij raadplegingen, tijdens hun opname en verblijf.

Het is noodzakelijk om patiënten de nodige rust en privacy te bieden en tegelijk de zorg goed te kunnen organiseren. Daarom maken we graag een aantal afspraken.

We maken een onderscheid tussen begeleiders en bezoekers. Een begeleider is voor ons iemand die een patiënt in zijn zorgtraject vergezelt in een ondersteunende rol en mee beslissingen kan nemen die de patiënt aanbelangen. Iedere andere persoon wordt door ons als bezoeker beschouwd.

Zorgvolmachthouders, wettelijke vertegenwoordigers, ouders van minderjarige kinderen, bewindvoerders en andere wettelijk aangestelde personen worden altijd toegelaten want zij nemen beslissingen in naam van de patiënt.

Begeleiders

Elke patiënt kan worden vergezeld door 1 begeleider zowel bij raadplegingen, als bij (dag)verblijf of op de spoeddienst. Bij minderjarigen zijn beide ouders welkom.

Op de verblijfseenheden is een begeleider welkom vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur.

Binnen het dagziekenhuis kunnen begeleiders het opnamegesprek bijwonen en na de ingreep of het onderzoek de patiënt terug vergezellen. In tussentijd kan de begeleider terecht in de wachtruimte vlakbij het cafetaria (route 55).

Op de spoeddienst kan de begeleider bij de patiënt blijven.

Bezoekers

Bezoekers zijn welkom tussen 15.00 uur en 19.00 uur. Elke patiënt kan maximaal twee bezoekers tegelijk ontvangen.

Voor bezoek binnen de dienst intensieve zorgen en palliatieve zorgen worden steeds afspraken gemaakt. Binnen het dagziekenhuis en de spoeddienst is geen bezoek toegelaten, enkel begeleiding.

Tips voor begeleiders en bezoekers

  • Zorg voor de nodige rust voor de patiënt en hou het bezoek kort
  • Blijf in de nabijheid van de patiënt zodat je mee beslissingen kunnen nemen bij zorgvragen
  • Vermijd de kamer binnen en buiten te lopen zodat de rust in de kamer en binnen de afdeling voor iedereen maximaal gegarandeerd wordt
  • Uit respect en ter bescherming van privacy vragen wij de kamer te verlaten bij het uitvoeren van zorg en bij doktersronde, tenzij de patiënt uitdrukkelijk vraagt om je aanwezigheid
  • Op de afdelingen zijn er geen faciliteiten zoals eten en drinken voorzien voor begeleiders. Je kan hiervoor beroep doen op ons cafetaria (route 55) of op de automaten (route 51)