Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Bezoekuren

Bezoekers- en begeleidersregeling

Een begeleider is voor ons iemand die een patiënt in zijn of haar zorgtraject vergezelt in een ondersteunende rol. Iedere andere persoon wordt door ons als bezoeker beschouwd.

Bezoekers

Bezoekers zijn bij opname steeds welkom tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Er mogen maximaal twee bezoekers tegelijk aanwezig zijn.  

Uitzonderingen

  • Pediatrie: op de afdeling kindergeneeskunde mogen ouders en grootouders elkaar doorheen de dag afwisselen zodat het kind niet alleen moet zijn. Voor bezoekers gelden dezelfde voorschriften als elders in het ziekenhuis. (Zie hierboven)
  • Intensieve zorgen en palliatieve zorgen: als je hier op bezoek wil komen, vragen we je afspraken te maken met de verpleegeenheid.
  • Op onze daghospitalen en spoed wordt geen bezoek toegelaten.

Begeleiders

Op raadpleging

Als je op raadpleging komt, mag je steeds 1 begeleider meebrengen.  

Een uitzondering hierop is de raadpleging pediatrie: hier zijn vanzelfsprekend steeds beide ouders welkom.  

Op spoed

Op spoed mag je steeds bijgestaan worden door 1 begeleider. Hou er wel rekening mee dat er bij drukte of tijdens een zorgmoment gevraagd kan worden aan je begeleider om even in onze wachtzaal te wachten. Zo kunnen we steeds de correcte zorg bieden.

Op daghospitaal

Ook op onze daghospitalen is steeds 1 begeleider welkom.

Kom je naar daghospitaal 1 via route 138, dan kan je begeleider je na je ingreep vergezellen. Voor je ingreep vragen we je begeleider om plaats te nemen in ons begeleiderslokaal, zo kunnen we je ingreep goed voorbereiden.  

Bij meerdaagse opname

Je begeleider is welkom op je verblijfseenheid tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Komt hij of zij graag daarvoor al naar het ziekenhuis? Dan kan er plaatsgenomen worden in het daarvoor voorziene lokaal bij het cafetaria.