Coronavirus: hier vind je alle informatie en richtlijnen met betrekking tot de coronapandemie – meer info

Afspraak maken 016 20 92 09
Spoedgevallen 016 20 92 80
Menu

Verloskamers

Met respect voor jouw keuzes

In 2014 trokken we in ons gloednieuw bevallingskwartier.

Ons team van gynaecologen, kinderartsen, vroedvrouwen en andere medewerkers zetten zich in om jou en je partner tijdens je zwangerschap, je arbeid en de bevalling professioneel te begeleiden.

Als ‘Family Friendly’ verloskundig team willen we graag op de hoogte zijn van jullie wensen en verwachtingen omtrent de geboorte van jullie kindje. We staan open voor jullie persoonlijke keuzes, om van de bevalling een aangename, positieve gebeurtenis te maken in een veilige omgeving.

De arbeid en bevallingskamer

De verloskamers bevinden zich op het vijfde verdiep van gebouw O.

Zowel de arbeid als de bevalling gebeuren in dezelfde bevallingskamer. Deze is naast de nieuwste technische hulpmiddelen, zoals een stan-monitor, een draadloze monitor, een high-tech omvormbaar arbeids/verlosbed ook uitgerust met:

  • een ruim relaxatiebad;
  • een liaan;
  • een bevallingsstoel 
  • een ontspanningsbal

Tijdens de week zal jouw gynaecoloog steeds de bevalling begeleiden. In het weekend helpt de gynaecoloog met wachtdienst je kindje ter wereld te brengen. 

verloskamer_Heilig_hart_Leuven

Beval je met een keizersnede? 
Dit gebeurt ook in het verloskwartier. We hechten bij een keizersnede ook heel veel belang aan het eerste contact en gebruiken hiervoor een speciale ‘gentle caesarian’ – operatiedoek, waardoor je je baby kan zien geboren worden indien je dit wenst.

En als je kleintje er dan eindelijk is, mag je naar de materniteit.
Neem gerust al een kijkje.

Of bekijk onderstaande video over materniteit en ale diensten daaraan verbonden.