Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Maak kennis met algemeen en abdominaal chirurg: dr. Ovaere

Maak kennis met algemeen en abdominaal chirurg: dr. Ovaere

Begin september verwelkomen we dr. Sander Ovaere, algemeen en abdominaal chirurg in ons ziekenhuis. Hij werd geboren in ons ziekenhuis en groeide op in Leuven. Door voor ons te kiezen, keert hij dus letterlijk terug naar zijn roots en daar zijn we erg blij om. We spraken met hem over zijn expertiseveld, doelstellingen en ambities.

"Ik koos ervoor me te specialiseren in algemene en abdominale heelkunde, net omdat het zo'n gevarieerd expertiseveld is: ik opereer van slokdarm tot endeldarm en best veel daartussen. Binnen de algemene en abdominale heelkunde heb ik een bijzondere interesse voor de chirurgische behandeling van hardnekkig maagzuur en obesitas. Obesitas is een maatschappelijke problematiek waar nog steeds een aanzienlijk stigma rond hangt. Voor mij is het belangrijk om deze patiënten op een persoonlijke manier, aangepast aan hun specifieke situatie verder te helpen. Dat doe ik steeds vanuit een multidisciplinaire benadering in samenwerking met huisarts, endocrinoloog, diëtist, kinesist, psycholoog…"

"Die persoonlijke aanpak ligt mij en is een van de redenen waarom ik ervoor koos om in het Heilig Hart te komen werken. Om in Leuven terug te komen na er mijn jeugd en studies te hebben gespendeerd, voelt na de omzwervingen tijdens mijn vervolgopleiding in onder meer Nederland, Kortrijk en Genk, als thuiskomen."

"Voor mij is het uitermate belangrijk dat een patiënt met vertrouwen naar de ingreep kan toeleven. Vertrouwen in de arts, vertrouwen in het team, vertrouwen in het verloop. Ik zet daarom echt in op heldere en transparante communicatie met voldoende aandacht en tijd voor mijn patiënten."

Zijn vrije tijd spendeert hij het liefst met zijn vrouw en kinderen, maar af en toe zal je hem ook tegenkomen bij een match van de Leuven Bears of OHL. Daarnaast zijn hedendaagse architectuur en basketbal een passie.

Welkom, dokter!

 

Een afspraak maken met deze arts kan via www.hhleuven.be/nl/zorgaanbod/artsen/sander-ovaere/