Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

Onze aanpak

Obesitascentrum Leuven kiest voor een persoonlijke aanpak. Onze chirurgen en hun team volgen je van nabij op en begeleiden je in je traject. Je staat dus er niet alleen voor.

We starten met een kennismakingsgesprek en bepalen vanaf daar samen met jou wat je opties zijn en wat het beste behandeltraject is voor jou.We kiezen steeds voor een multidisciplinaire aanpak en zien je samen met endocrinologen en diëtisten op frequente basis terug, zodat we kunnen bijsturen waar nodig.

Chirurgie kan namelijk een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de kilo's, maar van even groot belang is een verandering in je levensstijl. En daarin blijven wij je begeleiden.

Onze artsen bouwden hun expertise op in de meest toonaangevende obesitascentra en stappen rechtstreeks met jou in je vermageringstraject.

 

 • Kennismaking en voortraject

  Het is belangrijk dat wij jou en je situatie goed leren kennen, maar ook dat jij ons leert kennen. Zo bespreken we onder andere welk doel je voor ogen hebt en wat je al hebt ondernomen. Samen zoeken we naar een manier om je gezondheid terug in balans te brengen.

  We vinden het erg cruciaal om op deze raadpleging, waar je de chirurg ziet, alle informatie te kaderen en een advies te formuleren dat volledig is afgestemd op jouw gezondheidssituatie.

  Indien van toepassing, leggen we eveneens uit welke rol een maagverkleining of een gastric bypass kan spelen in je strijd tegen overtollige kilo’s. In dat geval coördineren we een voortraject dat er als volgt uitziet:

  • Raadpleging met een endocrinoloog
  • Raadpleging met een diëtist
  • Raadpleging met een psycholoog
  • Tweede raadpleging met de chirurg
  Afdrukken
 • Vermageringsoperatie

  Vraag je je af wat een bypass of maagverkleining is? Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? En zo ja, welke operatie het beste is voor jou?

  Lees er hier alles over!

  Afdrukken
 • Nazorg en opvolging

  De operatie betekent de start van een nieuwe levensstijl. Ons team begeleidt je in een traject op maat en brengt je gezondheid terug in balans.

  Je zal 2 à 3 dagen na je operatie het ziekenhuis verlaten. Daarna word je van zeer nabij opgevolgd door ons team dat in nauw contact staat met je huisarts. De eerste 2 weken na de operatie moet je een zeer strikt dieet volgen met aandacht voor zachte voeding en voldoende eiwitinname. Daarna mag je overschakelen op een gezond en gevarieerd dieet in combinatie met voldoende beweging.

  Uiteraard kan je, als je dat wil, nadien beroep doen op zorgverleners (diëtisten/psychologen) die niet verbonden zijn aan ons centrum, in dat geval verzorgen wij een naadloze overdracht van de zorg. Onze artsen staan sowieso in voor een opvolging van minimaal 2 jaar na chirurgische ingreep.

  Afdrukken

Onze artsen hechten veel belang aan open en transparante communicatie met patiënten en betrokken zorgverstrekkers. Benieuwd? Lees hier hun interview naar aanleiding van Wereld Obesitasdag 2023