Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

Voorbereiden

Het is geen slecht idee om tijdens je zwangerschap al enkele regelingen te treffen.

  • Verwittig je werkgever: dit kan aan de hand van een officieel attest waarop de vermoedelijke bevallingsdatum staat. Je gynaecoloog of huisarts bezorgt je dit.
  • Naast je (prenataal en) postnataal verlof zijn er nog andere mogelijkheden om je moederschapsrust uit te breiden: ouderschapsverlof, borstvoedingsverlof… Hiervoor informeer je best bij je werkgever.
  • Zelfstandige vroedvrouw: tijdens je zwangerschap en na de bevalling kan een zelfstandige vroedvrouw hulp en advies bieden. Een volledige lijst van vroedvrouwen kan je vinden op de site van de Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen
  • Kraamhulp, gezinshulp…: kraamzorg kan je bijstaan bij onder meer de verzorging van je baby en de huishoudelijke taken. Informeer tijdens je zwangerschap reeds bij je mutualiteit welke diensten en tussenkomst zij verlenen. Je kan ook zelf contact opnemen met de betreffende diensten.
    Voor hulp bij je zoektocht kan je steeds beroep doen op onze sociale dienst.

Infomoment "Bevallen in het Heilig Hart" & rondleiding

Jij en je partner zijn van harte uitgenodigd op ons infomoment “Bevallen in het Heilig Hart”. Zo’n infomoment duurt ongeveer 1,5 uur. We nemen dan de tijd om in te gaan op verschillende onderwerpen.

Denk maar aan wat er met je lichaam gebeurt tijdens arbeid en bevalling, bevallingshoudingen, hoe omgaan met weeën en de eerste zorgen voor je kindje. Zo kan je met vertrouwen deze grote gebeurtenis tegemoet treden... Maar ook praktische aspecten komen aan bod, zoals wanneer je best naar het ziekenhuis komt. Vanzelfsprekend is er ook tijd om vragen te stellen. Daarnaast nemen we je mee voor een rondleiding doorheen ons verloskwartier en de kraamafdeling.

Kortom, we organiseren dit moment om jou en je partner te ondersteunen en je alle tools te geven om met vertrouwen deze grote gebeurtenis tegemoet te treden. Hierbij kan je steunen op de kracht van je lichaam en je natuurlijke vermogens.

We adviseren je om deel te nemen aan de infosessie vanaf het tweede deel van je zwangerschap, dat is ongeveer vanaf 20- 22 weken zwangerschap.

Het infomoment wordt gedeeltelijk terugbetaald door het ziekenfonds.

Rondleiding: 
Wens je alleen een rondleiding te volgen? Dat kan ook. Twee keer per maand organiseren we er eentje op zaterdagvoormiddag. Deelname is gratis, maar we vragen je wel in te schrijven via het secretariaat gynaecologie. Kan je niet wachten? Bekijk dan onze digitale rondleiding hier

Inschrijven?

Wil je deelnemen aan het infomoment en rondleiding? Dan vragen wij je contact op te nemen met het secretariaat gynaecologie op het nummer 016 20 91 62.

Wil je alleen de rondleiding volgen, dan kan je telefonisch inschrijven of via de mynexuzhealth-app. Kies voor “Afspraken”, klik op het plus-teken rechts bovenaan, kies “Heilig Hart Leuven”, daarna “Diensten” en vervolgens “Zwangerschapsrondleiding”.
 

De data van de eerstvolgende infomomenten vind je hieronder.

Volgende workshops in 2024:
Telkens van 18.00 uur tot 19.30 uur en van 19.45 uur tot 21.15 uur.

  • 27 april
  • 25 mei
  • 6 juni
  • 15 juni