Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Drie Leuvense verenigingen schenken samen 5000 euro aan Family Friendly Projects

Corona is een ware pretbederver gebleken voor talloze evenementen. Ook de abdijfeesten die jaarlijks in juni plaats vinden, konden helaas niet doorgaan. De initiatiefnemers bleven echter niet bij de pakken zitten en namen diverse ‘corona-proof’ initiatieven. Samen met de Vlierbeekriders en de Vrouwen van ‘78 en ‘79 schonk vzw Abdijfeesten Vlierbeek zijn opbrengsten aan Family Friendly Projects van het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven.

“Alles kan, als je het wil”, zo startte de overhandigingsspeech op het binnenplein van het Heilig Hart ziekenhuis Leuven. Daar verzamelden aardig wat artsen en verpleegkundigen om niet minder dan 3 cheques in ontvangst te nemen. De wil en vastberadenheid was er zeker en vast. Drie Leuvense verenigingen staken immers de handen uit de mouwen: vzw Abdijfeesten, de vrouwen van ’78 en ’79 en wielerclub de Vlierbeekriders.

Elk brachten ze op hun eigen manier geld in het laatje ten voordele van Family Friendly Projects.

Eindejaarsverkoop

De initiatiefnemers van vzw Abdijfeesten zagen hun jaarlijks evenement in juni 2020 in het water vallen, niet door de regen, wel door corona. Daarom kozen ze om het over een andere boeg te gooien en werd een eindejaarsverkoop georganiseerd waar diverse verenigingen aan meewerkten. Resultaat? 2000 euro voor Family Friendly Projects.

Spaghettidag wordt wijnpakket

Initieel hadden de vrouwen van ’78 en ’79 een grootse spaghettidag gepland. “De bedoeling was om de opbrengst van onze jaarlijkse spaghettidag in 2019 en 2020 te schenken, maar corona gooide roet in het eten en onze editie van 2020 kon helaas niet doorgaan”, vertelt voorzitster Ann Vanhove. De vereniging bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar een alternatief. Tijdens de eindejaarsperiode verkochten de dames wijnpakketten. Per pakket ging 5 euro naar hun goed doel. “De wijnpakketten bleken een schot in de roos. Samen met de opbrengst van onze spaghettidag in 2019 waren ze goed voor zo’n 865 euro. Zelf doen we nog een extra duit in het zakje zodat we vandaag 1000 euro kunnen overhandigen aan Family Friendly Projects”, aldus Ann Vanhove.

Inschrijvingsgeld

Wielerclub de Vlierbeekriders kon voor het nieuwe seizoen geen even volle kalender aanbieden als in andere jaren, om de wel gekende reden. Daarom konden leden kiezen om in te tekenen aan een verlaagd tarief of voor het volledige inschrijvingsgeld, waarvan 10 euro gedoneerd werd aan het goede doel. 80% van de leden koos voor die laatste optie waardoor de Vlierbeekriders niet minder dan 2000 euro kon schenken aan Family Friendly Projects.

Family Friendly Projects

Dr. Inge Van Wambeke, diensthoofd pediatrie en bezieler van Family Friendly Projects, was erg opgetogen over de gulle schenking. “Dankzij de schenkingen van de voorbije abdijfeesten konden we al heel wat projecten realiseren. Maar we blijven ambitieus en onze verlanglijst is nog erg lang (lacht). Dit fantastische bedrag zet ons weer verder op weg. We zijn alle verenigingen enorm dankbaar”.

Via Family Friendly Projects willen de artsen en verpleegkundigen kinderen en ouders nóg meer betrekken en laten participeren in de beslissingsvorming, tijdens de behandeling en de zorg. Kinderartsen tonen respect voor de inzichten van de familie over hun kind en verwerken de voorkeuren van de familie in het gezondheidsplan.

Recent bracht de dienst ook een boek uit, ‘De Klus van Gus’, geschreven door kinderarts Els Deloof. Het boek verzamelt verhaaltjes, kleine avonturen van Gus de octopus en zijn onderwatervriendjes.