Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

Kostprijs voor je behandeling en zorg

Er gaat enige tijd over vooraleer je een factuur ontvangt van het ziekenhuis (Dit zal tussen 1 à 3 maanden na je bezoek zijn). Deze rekening dien je binnen de 15 dagen te betalen.

To do: we raden je aan om de kostprijs van je behandeling of ingreep op voorhand met je arts te bespreken. Hij zal je meer uitleg geven.

In onderstaande video leggen we uit welke factoren een invloed hebben op het kostenplaatje van je bezoek aan het ziekenhuis. Wil je na het zien ervan meer informatie? Lees dan vooral verder op onze website.

Let op: Een normale ziekenhuisfactuur is zonder btw, maar voor alle zaken in het ziekenhuis die niet-medisch noodzakelijk zijn (m.a.w. die niet tot doel het behoud van de gezondheid, het voorkomen van ziekte en het genezen van een ziekte hebben), zal je 21% btw betalen.

Het kan hierbij gaan over producten (bv. een tandenborstel), maar ook over diensten (bv. een medisch onderzoek voor je levensverzekering), behandelingen en ingrepen (bv. een esthetische ingreep die geen medische reden heeft).

Als je hierover vragen hebt, kan je terecht bij onze financiële dienst.