Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Wat is radiologie?

Radiologie of medische beeldvorming richt zich op het in beeld brengen en interpreteren van afwijkingen in het lichaam. De discipline is de laatste jaren zeer sterk gegroeid en omvat nu naast RX en CT ook mammografie, echografie en MRI. Deze beeldvormingstechnieken worden ook frequent gebruikt voor het gericht aanduiden van afwijkingen.

Onze radiologen zijn. o.m. gespecialiseerd in:

  • Mammografie, echografie en puncties van de borsten RX/CT/MRI en echografie van gewrichten, pezen en spieren: skelet-radiologie
  • Arthro-CT/MRI Neuroradiologie (CT en MRI van de hersenen en wervelkolom)
  • CT/MRI en echografie van de buik en CT/MRI van de gynecologische organen
  • virtuele colon CT CT/MRI voor neus-keel en oor RX/CT van de longen OPG en dentalscan van de tanden

Op onze dienst wordt er multidisciplinair samengewerkt met secretariaat, verpleegkundigen, medisch technologen en radiologen.

Je zal direct contact hebben met de verpleegkundige of medische beeldvormer die de beelden maakt en voorlegt aan de radioloog. De interpretatie en het verslag van deze beelden worden aansluitend gemaakt door de radioloog.

Dit verslag en de beelden worden dagelijks verzonden naar je digitaal patientendossier. Als je aansluitend op een raadpleging buiten het ziekenhuis verwacht wordt, kunnen we een verslag met link naar het webportaal meegeven.

Nuttige links:

Richtlijnen voor verwijzing naar medische beeldvorming

Informatie in verband met veilig gebruik röntgenstralen

Radiologie, toegelicht voor patiënten:

Downloads