Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op vragen die veel patiënten hebben. Vind je toch geen antwoord op je vraag? Neem dan contact op met ons secretariaat.

 • Hoe maak ik een afspraak?

  Voor klassieke radiografieën kan je je aanmelden tussen 08u00 en 17u00.

  Alle andere radiologische onderzoeken gebeuren op afspraak.
  Je kan hiervoor terecht op ons secretariaat via het nummer 016 20 92 42, tijdens de week van 08u30 tot 18u00.

  Afdrukken
 • Hoe annuleer of wijzig ik een afspraak?

  Via mail: consultaties@hhleuven.be.
  Via ons secretariaat radiologie: 016 20 92 42 vanaf  08u30

  Afdrukken
 • Wat moet ik doen op de dag van mijn onderzoek?

  1. Meebrengen

  • Aanvraagformulier voor je radiologisch onderzoek (Dit document vertelt ons welk onderzoek moet worden uitgevoerd en waarom. Ook de gegevens van de aanvragende arts vinden we hierop terug. Voor de MR-onderzoeken vragen we om dit aanvraagformulier ten laatste enkele dagen voor je onderzoek aan het secretariaat te bezorgen zodat de radioloog tijdig de uitvoeringsinstructies kan noteren.)
  • Je identiteitskaart
  • Bij een werk-, school -of sportongeval: naam van de verzekeringsmaatschappij, polisnummer en naam/adres van werkgever, school of sportvereniging.
  • ALs je arts wenst te vergelijken met voorgaande onderzoeken uit een ander ziekenhuis, kan je die meebrengen op CD of via een code voor een webportaal.
  • Een T-shirt zonder opdruk, die je kan aanhouden bij het nemen van RX of CT.

  2. Aanmelden

  Je meld je steeds aan bij het onthaal op route 185.

  Let op: sommige MRI-onderzoeken gebeuren na 20u00
  Op dat moment is het algemene onthaal van het ziekenhuis niet meer bemand. Je mag je rechtstreeks naar de dienst radiologie begeven. Je mag je aanmelden bij de ingang voor de wachtdienst (deur rechts, naast het informatiebord). De wachtverpleegkundige zal je begeleiden. 

  Kom je voor een ander onderzoek na 20u00?
  Meld je dan aan op de dienst spoedgevallen.

  Afdrukken
 • Wanneer krijg ik de resultaten van mijn onderzoek?

  Eens de beelden gemaakt zijn worden deze door de radioloog bekeken en deze maakt hier een verslag van.

  De specialisten uit ons ziekenhuis kunnen de beelden en het verslag onmiddellijk consulteren via een intern netwerk. De aanvragers van buiten het ziekenhuis krijgen het resultaat via internet en soms per post. Het duurt gemiddeld 1-2 werkdagen voor het volledig afgewerkte verslag bij de aanvrager is. Voor complexere onderzoeken zoals MR kan het afwerken van het verslag langer duren, tot 5 werkdagen.

  Afdrukken
 • Wat gebeurt er met de beelden?

  Er worden geen beelden meer afgedrukt op film en slechts voor expertise op CD. Alle beelden worden bij ons bewaard en via een webportaal met unieke patiëntencode kunnen deze op elke computer met internetverbinding bekeken worden. Deze toegangscode is te lezen onderaan het verslag van de radioloog.

  Hiermee log je in op volgende website: www.radiologiehhl.be

  Afdrukken
 • Naar wie worden mijn resultaten opgestuurd?

  Het resultaat van het onderzoek wordt opgestuurd naar de aanvragende arts. Als je wenst dat een andere arts een kopie van het verslag toegestuurd krijgt, moet je dit melden aan het radiologie secretariaat. Om privacy redenen wordt enkel op aanvraag van de patiënt een kopie verstuurd naar een andere arts.

  Je kan zelf de resultaten van het onderzoek raadplegen via www.radiologiehhl.be. Om toegang te verkrijgen moet je over het referentienummer van je onderzoek beschikken. Dat kan je opvragen bij het secretariaat radiologie na je onderzoek.

  Afdrukken
 • Hoe moet ik betalen?

  Alles over betalen, kostprijs enzovoorts vind je hier.

  Afdrukken
 • Hoeveel kost mijn onderzoek?

  Alles over betalen, kostprijs enzovoorts vind je hier.

  Afdrukken