Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op vragen die veel patiënten hebben. Vind je toch geen antwoord op je vraag? Neem dan contact op met ons secretariaat.

 • Hoe maak ik een afspraak?

  Voor klassieke radiografieën kan je je aanmelden tussen 08u00 en 17u00.

  Alle andere radiologische onderzoeken gebeuren op afspraak.
  Je kan hiervoor terecht op ons secretariaat via het nummer 016 20 92 42, tijdens de week van 08u30 tot 18u00.

  Afdrukken
 • Hoe annuleer of wijzig ik een afspraak?

  Via mail: consultaties@hhleuven.be.
  Via ons secretariaat radiologie: 016 20 92 42 vanaf  08u30

  Afdrukken
 • Wat moet ik doen op de dag van mijn onderzoek?

  1. Meebrengen

  • Aanvraagformulier voor je radiologisch onderzoek (Dit document vertelt ons welk onderzoek moet worden uitgevoerd en waarom. Ook de gegevens van de aanvragende arts vinden we hierop terug. Voor de MR-onderzoeken vragen we om dit aanvraagformulier ten laatste enkele dagen voor je onderzoek aan het secretariaat te bezorgen zodat de radioloog tijdig de uitvoeringsinstructies kan noteren.)
  • Je identiteitskaart
  • Bij een werk-, school -of sportongeval: naam van de verzekeringsmaatschappij, polisnummer en naam/adres van werkgever, school of sportvereniging.
  • ALs je arts wenst te vergelijken met voorgaande onderzoeken uit een ander ziekenhuis, kan je die meebrengen op CD of via een code voor een webportaal.
  • Een T-shirt zonder opdruk, die je kan aanhouden bij het nemen van RX of CT.

  2. Aanmelden

  Je meld je steeds aan bij het onthaal op route 1.

  Let op: sommige onderzoeken gebeuren na 20u00
  Op dat moment is het algemene onthaal van het ziekenhuis niet meer bemand en de hoofdingang gesloten. Je mag je daarom aanmelden op de dienst spoedgevallen. Zij zullen je verder begeleiden naar de dienst radiologie.

  Afdrukken
 • Wanneer krijg ik de resultaten van mijn onderzoek?

  Eens de beelden gemaakt zijn worden deze door de radioloog bekeken en deze maakt hier een verslag van.

  De specialisten uit ons ziekenhuis kunnen de beelden en het verslag onmiddellijk consulteren via een intern netwerk. De aanvragers van buiten het ziekenhuis krijgen het resultaat via internet en soms per post. Het duurt gemiddeld 1-2 werkdagen voor het volledig afgewerkte verslag bij de aanvrager is. Voor complexere onderzoeken zoals MR kan het afwerken van het verslag langer duren, tot 5 werkdagen.

  Afdrukken
 • Wat gebeurt er met de beelden?

  Er worden geen beelden meer afgedrukt op film en slechts voor expertise op CD. Alle beelden worden bij ons bewaard en via een webportaal met unieke patiëntencode kunnen deze op elke computer met internetverbinding bekeken worden. Deze toegangscode is te lezen onderaan het verslag van de radioloog.

  Hiermee log je in op volgende website: www.radiologiehhl.be

  Afdrukken
 • Naar wie worden mijn resultaten opgestuurd?

  Het resultaat van het onderzoek wordt opgestuurd naar de aanvragende arts. Als je wenst dat een andere arts een kopie van het verslag toegestuurd krijgt, moet je dit melden aan het radiologie secretariaat. Om privacy redenen wordt enkel op aanvraag van de patiënt een kopie verstuurd naar een andere arts.

  Je kan zelf de resultaten van het onderzoek raadplegen via www.radiologiehhl.be. Om toegang te verkrijgen moet je over het referentienummer van je onderzoek beschikken. Dat kan je opvragen bij het secretariaat radiologie na je onderzoek.

  Afdrukken
 • Hoe moet ik betalen?

  Alles over betalen, kostprijs enzovoorts vind je hier.

  Afdrukken
 • Hoeveel kost mijn onderzoek?

  Bij een radiologisch onderzoek kunnen supplementen aangerekend worden op het honorarium van de behandelend radioloog. We leggen hieronder uit hoe dat in elkaar zit.

  Bij alle radiologische onderzoeken (behalve CT-scans en MRI's) worden ereloonsupplementen aangerekend door niet-geconventioneerde radiologen. 

  Bij een dringend onderzoek op vraag van je behandelend arts, zal er geen supplement aangerekend worden.

  Bij MRI's en CT-scans ligt de wetgeving anders (sinds 4 december 2023) en worden enkel supplementen aangerekend buiten bepaalde uren. 

  We bieden CT-scans en MRI's aan tussen 07u00 en 22u00 om wachttijden voor patiënten zo kort mogelijk te houden. 

  • Er worden geen supplementen aangerekend voor onderzoeken tussen 08u00 en 18u00
  • Bij onderzoeken vóór 08u00 en na 18u00 op weekdagen of bij onderzoeken uitgevoerd tijdens het weekend, wordt er een vast supplement van €40 aangerekend
  • Patiënten die een onderzoek buiten de standaarduren van 08u00 en 18u00 wensen, zullen hiervoor een geïnformeerde toestemming ondertekenen en krijgen een dus een supplement van €40

  Supplementen voor radiologisch onderzoek worden niet terugbetaald door je ziekenfonds en zullen dus volledig ten laste van jou vallen.

  Meer weten over de kostprijs van je consultatie? Neem dan hier een kijkje.

  Afdrukken