Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Mondmaskers niet langer verplicht op de meeste plaatsen in ons ziekenhuis. Lees hier meer.

Visie, missie en waarden

Onze missie en visie

Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven is een kwaliteitsvol ziekenhuis op mensenmaat in het hart van Leuven.

Kwaliteitsvol slaat zowel op het puur technische als op het intermenselijke. Op technisch vlak willen we blijven investeren in high-tech en goede kwaliteit. Verder is ons ziekenhuis synoniem voor ‘bereikbaar’. Onze teams zijn direct aanspreekbaar, er is geen kunstmatige afstand tussen arts of medewerker en patiënt. 

We zijn een ziekenhuis op mensenmaat en willen naast de medische aspecten oog hebben voor het persoonlijke verhaal van elke patiënt. Elke patiënt mag vertrouwen op een optimale zorg en daarbij hoort ook een warmmenselijk contact.

Door slim samen te werken en ons continu te vernieuwen, blijven we een uniek ziekenhuis met betrokken en gedreven medewerkers en specialisten. Die werken met veel inzet en passie voor hun vak én voor hun patiënten.

 

Onze waarden

We vertrekken vanuit de stelling “Dichtbij Beter”. 

“Dichtbij” heeft vanzelfsprekend betrekking op ons regionaal karakter, binnen handbereik in het centrum van Leuven. Maar tegelijk weerspiegelt dit het karakter van onze instelling: korte communicatielijnen, hechte teams, de patiënt die centraal staat.

We kunnen niet de garantie bieden dat iedereen hier gezond buiten wandelt. Maar het is wel onze missie om je beter te maken, op verschillende manieren en via multidisciplinaire samenwerkingen.

Onder "Dichtbij Beter" vallen 4 kernwaarden.

  • Aandacht geven: Warm menselijk contact, daar draait het om.
  • Zorg bieden: Betrouwbaar en solide, dat zijn wij.
  • Uitblinken: Professioneel steeds beter willen doen, mét bezieling.
  • Samenwerken: De handen in elkaar, vanuit een open dialoog.