Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Op 22 april verandert onze hoofdingang en verhuizen heel wat raadplegingen. Lees er hier alles over!

Wie betaalt er welk deel?

Een raadpleging

Als je een ziekenfonds hebt, zullen we indien wettelijk mogelijk, werken met een derdebetalersregeling. In dat geval zal je enkel het remgeld en eventuele supplementen moeten betalen.

Een onderzoek

  • Voor de meeste onderzoeken werken we eveneens met een derdebetalersregeling. In dat geval zal je enkel het remgeld en eventuele supplementen moeten betalen. 
  • Als je een onderzoek ondergaat in dagopname, zal je een opnamefactuur ontvangen. 

Arbeidsongeval

We maken de factuur voor het volledige bedrag over aan de verzekeringsinstelling van je werkgever als je ons volgende gegevens bezorgt binnen de 10 werkdagen:

  • Naam, adres, telefoonnummer en e-mail van werkgever;
  • Naam en adres verzekeringsmaatschappij werkgever;
  • Polisnummer;
  • Dossiernummer;
  • Datum arbeidsongeval.

Je kosten worden enkel gedekt door een arbeidsongevallenverzekering na aangifte en goedkeuring van het dossier. De overige kosten (onder andere kamer- en ereloonsupplementen) die niet gedekt worden door de arbeidsongevallenverzekering, kan je zelf nog aanbieden bij je eigen hospitalisatieverzekering.

Sport-, school- of verkeersongeval

Bij een sport-, school- of verkeersongeval worden de kosten aan jou gefactureerd. Deze factuur dient eerst door jou vereffend te worden. Vervolgens kan je aan je ziekenfonds een vordering vragen van de terugbetaalde medische kosten.

De overige kosten kunnen vergoed worden door de verzekering van de sport- of schoolinstelling, of door de verzekering van een eventuele tegenpartij. Hiervoor dien je zelf contact op te nemen met de betrokken instanties.