Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Afspraken rond verblijf

We willen steeds een kwaliteitsvolle en veilige zorg leveren aan al onze patiënten. Onze medewerkers zullen daarvoor altijd alles in het werk stellen, maar ook jij kan bijdragen aan de kwaliteit van je eigen zorg. We geven je daarom graag enkele tips en richtlijnen.

 • Veilige zorg

  Identificatie

  Het spreekt voor zich dat correcte identificatie in een ziekenhuis van levensbelang is. Daarom draagt elke patiënt een polsbandje met de correcte identificatiegegevens. Verwijder dat bandje nooit tijdens je opname. Verder zal een zorgmedewerker je steeds enkele identificatievragen stellen voor er gestart wordt met je behandeling. Luister steeds aandachtig en verbeter hem indien nodig.

  Informatie over je gezondheidstoestand

  Informeer onze zorgverleners zo correct en volledig mogelijk over je gezondheidstoestand en medicatiegebruik. Ga daarnaast ook in interactie: vertel wat je verwacht en stel vragen bij je behandeling, wanneer iets onduidelijk is en bij de medicatie die je krijgt naar aanleiding van je aandoening.

  Werk mee aan de behandeling waarmee je instemde

  Je arts zal op voorhand met jou de opties inzake je zorg overlopen. Op dat moment kan je vragen stellen en zal je samen met je arts kiezen voor een bepaalde behandeling. Het is belangrijk voor je eigen gezondheid dat je goed meewerkt aan de behandeling waarmee je instemde. Volg daarom de adviezen van elke zorgverlener goed op.

  Denk aan je eigen comfort

  Kies daarom voor kledij die aangepast is aan een ziekenhuisverblijf. Vermijd hoge halslijnen zoals rolkragen en kies voor bovenkleding die eenvoudig vrijgemaakt kan worden, zoals een blouse met knoopjes. Weet bovendien ook dat je armen gemakkelijk vrijgemaakt moeten kunnen worden. Je zal veel tijd in bed doorbrengen, kies daarom dus ook voor aangename onderkleding.

  Zorg voor goede persoonlijke hygiëne

  We willen de verspreiding van bacteriën tegengaan en zo infecties voorkomen. Daarom is goede hygiëne zeer belangrijk. Ook jij kan hieraan bijdragen: was je handen regelmatig met water en zeep en zorg voor goede lichaamshygiëne. Verder is er op elke kamer handalcohol aanwezig en kan je regelmatig je handen ontsmetten.

  Valpreventie

  Ook jij kan helpen om vallen te voorkomen. Draag daarom gemakkelijke kledij en goed schoeisel dat bij voorkeur gesloten is. Andere tips rond valpreventie vind je hier.

  Verwittig een verpleegkundige wanneer je de afdeling verlaat

  Zo zijn onze zorgverleners op de hoogte en kunnen ze je ondersteuning bieden waar nodig.

  Afdrukken
 • Rook-, drugs en alcoholverbod

  Roken is strikt verboden en dat in alle patiëntenkamers, gemeenschappelijke ruimten en aan de ingangen van het ziekenhuis. Als je toch wenst te roken, kan je terecht in de overdekte rookruimte op het binnenplein.

  Ook het gebruik van alcohol en drugs is niet toegestaan. Mensen onder invloed van alcohol of drugs zullen de toegang tot het ziekenhuis worden geweigerd.

  Afdrukken
 • Respect

  We verwachten van al onze medewerkers dat ze respect hebben voor onze patiënten en hun naasten. Dat respect geldt in twee richtingen.

  • Gelieve respect te hebben voor onze medewerkers en de infrastructuur.
  • We tolereren geen discriminatie, agressie of andere bedreigingen.
  • We vragen je om afspraken na te komen. Lukt dat niet? Gelieve dan tijdig te verwittigen.
  Afdrukken
 • Rust

  Rust is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces. Bewaar die dus zoveel mogelijk.

  Verblijf je op een meerpersoonskamer? Dan vragen we je om niet te overdrijven met het geluid van radio en televisie en na 22u00 de televisie uit te zetten en niet meer te telefoneren.

  Afdrukken
 • Privacy

  Gelieve de privacy van onze medewerkers en andere patiënten te respecteren. Het vastleggen van ons personeel en andere aanwezigen is verboden, alsook het gebruik van verborgen camera’s.

  Afdrukken
 • Huisdieren
  Huisdieren zijn niet toegelaten met uitzondering van assistentiehonden. Voor deze dieren wordt er een officieel certificaat voorgelegd aan de verpleegkundige. Je maakt in dat geval zelf afspraken met familie of vrienden voor verzorging van en wandeling met het dier. Afdrukken

We vragen je om deze afspraken te respecteren.

Heb je vragen of bedenkingen? Spreek dan onze medewerkers op een respectvolle manier aan. Verbale of fysieke agressie wordt niet getolereerd.