Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Dagopname

Soms is het mogelijk dat opname, ingreep, behandeling of onderzoek én ontslag kunnen plaatsvinden op één en dezelfde dag. Meestal gaat het daarbij om minder ingrijpende operaties of onderzoeken.

In het geval van een dagopname word je de dag van je behandeling, ingreep of onderzoek opgenomen en mag je in de loop van de dag het ziekenhuis weer verlaten.

Bij sommige dagopnames is het nodig een opnameverklaring te ondertekenen. Daarmee leg je je kamerkeuze en de bijhorende supplementen vast, elementen die een invloed hebben op de kostprijs van je verblijf.

  • Mag ik begeleid worden?

    Bij dagopname mag je je laten begeleiden door 1 persoon. Hou er rekening mee dat je verblijf (voorbereiding, ingreep en nazorg) in het daghospitaal al snel 4 uur in beslag neemt. Je begeleider kan gevraagd worden de ruimte te verlaten in voorbereiding op je zorg en tijdens je ingreep of onderzoek.

    Informeer je begeleider hierover zodat hij of zij desgewenst het ziekenhuis kan verlaten tot je weer op je kamer bent. Na je ingreep kan jij of de verpleging je begeleider contacteren zodat hij je opnieuw kan vervoegen in je kamer.

    Indien gewenst kan je begeleider wachten in ons begeleiderslokaal (A gebouw, verdieping 0). Voor een kleine hap of iets fris kan hij tussen 7u30 en 15u30 terecht in ons cafetaria. Natuurlijk zijn onze snack-automaten ook een optie, die zijn 24/24 open.

    Afdrukken